Waar blijven de nieuwe leden voor de WESP

2 jaar geleden   •   2 min lezen

Door Danny Bonte

Een artikel uit de WESP-krant van voorjaar 1976 (derde nummer). De auteur is naar grote waarschijnlijkheid Johan Ghyselen, alias de voorzitter...

"Ja, de WESP zoekt nieuwe leden. Anders is het binnen één of twee jaren gedaan met het Muzekot en is Veurne weer een ervaring rijker (?) en een boel aktiviteiten armer. Wij willen echter de werking van de werkgroep voortzetten en daarmee samenhangond het Muzekot als contactplaats voor jongeren blijven openhouden. Daarom hopen we dat er enkele (jongere,) Muzekotleden beroid zijn hun steentje bij te dragen tot die continuïteit.

Misschien weet je niet goed wat er allemaal gedaan wordt in de werk­ groep? Lees dan (nog eens) het openingsartikel in het eerste nummer van deze (jullie!) WESPkrant en dan zul je zien wat in het ver­leden aan bod kwam: films - optredens van vooral kleinkunstenaars - debatavondon - tentoonstellingen (ook zelf gemaakte) - scholierenkomitee - aktiekomitee tegen kernenergie - theater en natuurlijk ’t openhouden van een progressief jongerencafé.

Je mag nu niet denken dat wij het daarbij willen houden: alle ideeen zijn welkom. Zo dachten wij aan wat meer sport, zoals de voetbalmatch tegen do Jeugdclub die we met 6—3 wonnen, volleybal, zwemmen en op tijd een wandeling in onze streek .
Om alles te organiseren, om meer in te richten, daarvoor hebben we meer werkkrachten nodig. KOM DUS GERUST AF NAAR DE VEERTIENDAAGSE WESP-VERGADERINGEN (in de kalender vind je de data). We vragen niet dat je daar dan een uiteen­zetting zou geven van al wat je wil doen: kom gewoon eens luisteren. Doe zelf ook wat.

Daarenboven kun je de komende weken en maanden helpen mot de inrichting van ons nieuw lokaal. Neem daarvoor contact op met de barman of een ander WESPlid. Ons nieuw Muzekot is gelegen in de Iepersteenweg in de vroegere café "De Hazewind". Er is daar veel werk te doen: gasleiding, elektriciteit, inrichting café, inrichting leeszaal, inrichting bar en platenhoek, papier plakken, schilderen, gordijnen...

Wie oud materiaal heeft dat wij zouden kunnen gebruiken, die mag ons dat altijd bezorgen. Tot slot vragen wij ieder Muzekot-lid om zelf eens een artikel te schrijven voor ons krantje. Blijf daar niet passief zitten lezen, neem pen en papier en begin eraan! De WESPkrant is ook van jullie.

Ook lezersbrieven met reacties zijn welkom. Je kunt je artikel naar het redaktieadres zonden of kom af naar de redaktievergadering - zie kalender: normaal iedere tweede zaterdag van de maand, om 14u."

Met dank aan Willy Baelen

Zeg het voort

Blijf lezen