Feest

Oproep tot inschrijving 40 jaar Muzekot

1970: Kafee-chantant, artistenkroeg, praatbarak met een snuifje paradiso sfeer. tMuzekot is het Veurnse nonkonformisties jongerensenter.

2010: Ouder, (hopelijk) wijzer en onherroepelijk grijzer… maar diep van binnen borrelt het Muzekot gevoel nog steeds. En voor een keer steken we terug het licht aan…

Op zaterdag 11 december 2010 vieren we de 40ste verjaardag van ons aller Muzekot. De meeste Muzekotters die we contacteerden, reageerden enthousiast. Het programma is zo goed als rond, zodat we kunnen starten met de organisatie. We nodigen je dan ook uit om je in te schrijven.

Het wordt een avond in de Muzekot-stijl: muziek, optreden(s), sprekende kaders aan de muur, eten en drinken, en volk, veel volk. ’t Muzekot (1970 – 1989) was en is uniek in de sociale en culturele geschiedenis van de Westhoek. Keep the memory alive and maak er een succes van.

Het programma

* Start om 18u: receptie met een hapje en drankje;
* Rond 20u: welkom door drie generaties Muzekotters;
* Daarna noten en klanken door o.a. Miek & Roel en verteller Vuile Mong;
* Eten en drinken.
* Presentje voor iedereen.

Inschrijven?

Dit is een privébijeenkomst beperkt tot oud-muzekotters en hun partners. 't Muzekot is klein: het aantal plaatsen is beperkt. Je inschrijving dekt de deelname in de onkosten, d.w.z. kosten voor het lokaal, verzekering, presentje, hapjes en drankjes, broodmaaltijd, gages en onkostenvergoeding van de artiesten. Je inschrijving dekt niet de drank na de receptie.

Praktisch

Plaats en datum: Zaterdag 11 december 2010. Deuren: 18 uur. In de lokalen van het vroegere Muzekot, nu Galerie Hoge Bomen, Vleeshouwersstraat 23, Veurne.

Deelname in de onkosten: Rekeningnummer 035-5708738-38 van Danny Bonte, Violetstraat 30, 2060 Antwerpen. Graag naam vermelden en het aantal deelnemers. Uiterlijke datum van ontvangst: 15 augustus 2010.

Voeding: Wie vegetarisch wenst te eten /drinken of bepaalde producten dient te mijden, kan dit mailen aan Ronny (zie praktische informatie).

We hebben je hulp nodig

Vele handen maken licht werk… Voor de Muzekot avond kunnen we best nog wat extra hulp gebruiken. Geef je naam op aan een van de organisatoren.

Wie nog documenten liggen heeft van destijds: je bent van harte welkom. Arnold zal je graag verder helpen.

Bron: Raymond de Feyter: http://www.raymonddefeyter.be/muzekot40

VERSLAG

"Op een mooie zachte lentedag, of was het een barre beenharde winteravond, an idea was born: de opening herdenken van 't Muzekot op 5 december 1970 in de Drie Coninghen, Vleeshouwersstraat 23, Veurne. Bijna dag op dag veertig jaar later, op 11 december 2010, was het zover: vanaf 18 uur sijpelden goed zestig anciens & partners binnen op exact dezelfde locatie om te babbelen, eten, drinken en te luisteren naar Miek & Roel en Vuile Mong.

Na een stevige receptie, namen Arnold Eloy, Eddy Bonte en Danny Bonte het woord. Ze werden opgevolgd door woordwaterval Vuile Mong en zijn vertelling over de revolutie op tekst van Raymond Devos. Miek en Roel, prachtig begeleid door gitarist Stefan Wouters, brachten een eerste set van nieuw en uiteraard materiaal van toen. Een drink- en eetpauze later, hief Mong zijn Spaanse versie van "We gaan nog niet haar huis" aan (No iremos a casa), dat in Chili bijna tot een revolutionair volkslied was uitgegroeid.

Na een tweede set van Miek & Roel, met meer goud van oud, een dubbele bis en de meezinger "Wie wil horen een historie", voerden Ronny & Mieke en de Wereldwinkelbar nog meer eten en drinken aan. Willem Vermandere, die op de openingsavond een liedje over 't Muzekot zong, sprong alsnog binnen. Iets na enen sloten we de deuren. De reünie mag een spetterend succes worden genoemd."

Bron: Eddy Bonte, website: https://www.eddybonte.be

Zeg het voort