Tentoonstelling

Bij het – helaas afgelaste – Muzekotfeest van 5 december 2021, hoorde ook een tentoonstelling over 50 jaar Muzekot, van de opening in december 1970 tot de publicatie van ons boek in november 2020.

Gedurende een paar maanden, schuimde Frans de kringloopwinkels af op zoek naar gepaste kaders. Het werden er een honderdtal. En die tonen de Muzekotmensen (lees: de regelmatige bezoekers van het oude en het nieuwe Muzekot), activiteiten, De Wakkere Veurnaar, de Wespkrant, de reünie van 2010, het boek …
Deze ingekaderde herinneringen werden aangevuld met een 15-tal kunstwerken van Muzekotter Raymond ‘Mong’ Defeyter, die zichzelf terecht omschrijft als een geëngageerd kunstenaar.

Toen het Muzekotfeest  wegviel, dook een andere gelegenheid op: de kunstpromenade “Toeren en Loeren!”,  die jaarlijks in Veurne wordt gehouden. We kregen probleemloos een grote ruimte toegewezen in Huize Rutsaert, Vleeshouwersstraat 18, Veurne, schuin tegenover het ‘oude’ Muzekot dan nog. Tijdens het weekend van 10, 11 en 12 december, kwamen volgens de schattingen van Frans ruim 350 bezoekers over de vloer – uiteraard veel Muzekotters en sympathisanten. Hij hoorde veel lovende commentaar.

Meteen daarna vond Frans een tweede locatie, zij het van beperktere omvang: de etalage van de “fotowinkel” van Verstraete in De Ooststraat! Uiteraard zal de tentoonstelling te zien zijn wanneer het Muzekotfeest daadwerkelijk zal plaatsvinden …

Zeg het voort