Muzekot Toeren en Loeren december 2022

één jaar geleden   •   1 min lezen

Door Eddy Bonte, Frans Declercq,

Ook dit jaar, neemt ’t Muzekot deel aan de culturele manifestatie “Toeren en Loeren”.

Het thema van deze editie luidt “Burgemeesters van Veurne” en daar hebben de Muzekotters veel ervaring mee. Op geen enkel moment ontvingen wij van de Stad Veurne indertijd ook maar enige steun. Integendeel: burgemeester Vanhee weigerde steevast een zaal van de gemeente ter beschikking te stellen. Subsidies: nul. Sterker: toen we middels een aanhangwagen op de Markt een optreden aankondigden, kregen we van de Stad een factuur in de bus wegens openbare publiciteit. Vijftig jaar na datum, konden we wel rekenen op de steun van Burgemeester Roose.

Maar wij zijn er nog en wij zijn niet rancuneus. Zegt Frans Declercq, die net als in 2021 de bijdrage van ’t Muzekot aan Toeren en Loeren verzorgde: "In zijn boek ‘De burgemeester van Veurne’, beschrijft Simenon een tirannieke Veurnse burgervader. Op deze fototentoonstelling, een uitloper van ‘50 jaar Muzekot’, willen we de ernstige, sportieve, sociale, grappige.... Veurnse burgemeesters in beeld brengen, meer bepaald Vanhee, Marchand, Verfaillie en Roose - met een terugblik naar ‘Toeren en Loeren’ tijdens corona 2021. En: wie zich herkent op een foto mag de gekadreerde foto vanaf zondag 18.30 uur gratis meenemen”.
’t Muzekot stelt tentoon in het spoorwegstation van Veurne op 16, 17 en 18 december, van 14 tot 20 uur, zie ook www.toerenenloeren.be
(EB)

Zeg het voort

Blijf lezen