De elpees van het Muzekot

2 jaar geleden   •   2 min lezen

Door Danny Bonte, Muzekot,

Idee en foto's van Willy Baelen. Enkele anekdotes uit het Muzekot leven...

"De Muzekot geïnspireerde uitzending van Radio 68 deed me denken aan de platencollectie van destijds. Muziek was een belangrijk gegeven in het Muzekot en voor heel onze generatie.

Een anekdote kan soms veel duidelijk maken. Van Johan Ghyselen, alias de voorzitter, kreeg ik de elpee "Rory Gallagher Live in Europe" omdat die volgens hem vol krassen zat. Thuis gekomen bleek dit gedroogd bier te zijn. Afwassen en ik had een nieuwe plaat!

De LP Freehand van Gentle Giant kocht ik via een zoekertje in de rubriek Varia van de WESP-krant. In het eerste nummer van die krant werd de nieuwe rubriek aangekondigd met een eerste annonce van dezelfde Johan Ghyselen. De LP was te koop voor 200 frank en was maar eenmaal afgespeeld en dus in uitstekende staat. Johan was geen fan van het genre, dus werd dit niet gedraaid.

Ik vroeg regelmatig of er elpees waren die minder of niet meer werden gedraaid en kocht die dan. Ik meen mij te herinneren dat niet iedereen akkoord was met de verkoop daar niemand inspraak had. Maar ja, Johan had het laatste woord en nu heb ik nog de elpees..."

Zeg het voort

Blijf lezen