Opening ’t Muzekot
Waar waar bevorder je dat contact? De idee van een eigen lokaal krijgt vorm. Arnold is bevriend met kunstschilder José Van Gucht, die atelier houdt in De Drie Koningen, het oudste huis van Veurne.
Hij kan hem en zijn vrouw Anne-Marie ertoe overhalen om het pand te verhuren aan de W.E.S.P. De Drie Koningen ademt als vanzelf een alternatieve, artistieke sfeer uit. Een schildersatelier is echter nog geen “non-konformisties jongerensentrum”. Datzelfde najaar vertimmert een bende vrijwilligers Van Guchts atelier tot ’t Muzekot: er komen toiletten, een bibliotheek, verwarming, elektriciteit, een bar met tapinstallatie, een stockeerruimte voor de drank.
De muren worden bepleisterd, de poort geverfd, er verschijnen stoelen en biertonnen die veranderen in tafels. Iemand schildert de tarievenlijst rechtstreeks op de muur.
Middenstanders zijn bereid om goederen te leveren of te werken op krediet voor alternatievelingen die lak hebben aan de “kommersjele” maatschappij Arnold
komt ook op de proppen met een naam: ’t Muzekot, geïnspireerd door het iconische Antwerpse café De Muze, met een West-Vlaamse woordspeling er bovenop.
Bron: ’t Muzekot 50 – Alternatief Veurne - Redactie Eddy Bonte